A pálinkafogyasztás és -készítés legújabb kori reneszánszával egyszerre lettek igen népszerűek a gyümölcsöt is tartalmazó ízesített ágyas pálinkák. Ebben a gyakorlati kézikönyvben egy német szerző vezet be az ízesített és édesített pálinkák és a velük rokon likőrök és gyógykeserűk, fűszerezett
[>>>]
A pálinkafogyasztás és -készítés legújabb kori reneszánszával egyszerre lettek igen népszerűek a gyümölcsöt is tartalmazó ízesített ágyas pálinkák. Ebben a gyakorlati kézikönyvben egy német szerző vezet be az ízesített és édesített pálinkák és a velük rokon likőrök és gyógykeserűk, fűszerezett borok elkészítésének tudományába. Az első fejezet a házilagos körülmények között kivitelezhető készítés módját, a szükséges eszközöket mutatja, amit receptgyűjtemény követ majd hatvan növény felhasználásával ízesített italokat mutatva be. Az összeállítás rendkívül gazdag és változatos, amelyben a "műfajban" ismert gyümölcsök (alma, meggy, barack, dió, áfonya) mellett jó néhány különlegesség is helyet kapott (a teljesség igénye nélkül bükk, tárnics, mogyoró, komló, lóhere). Végül tizenöt klasszikus recepttel (tojás, kávé- csokoládélikőr és társai) zárul a számos színes képpel és fekete-fehér rajzzal illusztrált kiadvány, amelynek használatát mutató könnyíti meg. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]