Kivonat: |
A szerzők növénytani áttekintéssel kezdik könyvüket: leírják a cserje és a félcserje jellemzőit, részeit (korona, ágak, gallyak, vesszők) és a korona főbb formáit. Ezután a metszési módokat ismertetik, bemutatva a szükséges eszközöket (metszőolló, gallyvágó, sövénynyíró, fűrész, kacor, létra). A
[>>>]
A szerzők növénytani áttekintéssel kezdik könyvüket: leírják a cserje és a félcserje jellemzőit, részeit (korona, ágak, gallyak, vesszők) és a korona főbb formáit. Ezután a metszési módokat ismertetik, bemutatva a szükséges eszközöket (metszőolló, gallyvágó, sövénynyíró, fűrész, kacor, létra). A gyümölcsfák és bokrok metszése című fejezet először az általános tudnivalókat írja le (koronaalakítás, termőkori metszés, ifjítás), majd gyümölcsfajták szerint tárgyalja a metszés szabályait és fogásait (almatermésűek, csonthéjasok, bogyósok). Külön fejezet szól a nagy szakértelmet és körültekintést igénylő szőlőmetszésről, de néhány tanácsot ad a könyv a díszfák és díszcserjék, rózsák szakszerű alakításához is. A felhasznált irodalom jegyzéke zárja, és számos szemléletes ábra egészíti ki a kertészkedéssel foglalkozók számára hasznos kötetet, amely immár tizenharmadik alkalommal kerül kiadásra.
[<<<]
|