Az ausztrál újságírónő, Victoria Cosford az olasz konyha és életérzés rajongója. Ez kiderül könyvéből, mely egyszerre szakácskönyv és memoár. Amikor Victoria Firenzébe érkezik, hogy olaszul tanuljon és megmerítkezzen a jellegzetes itáliai kultúrában, nem számol azzal, hogy a dolce vita
[>>>]
Az ausztrál újságírónő, Victoria Cosford az olasz konyha és életérzés rajongója. Ez kiderül könyvéből, mely egyszerre szakácskönyv és memoár. Amikor Victoria Firenzébe érkezik, hogy olaszul tanuljon és megmerítkezzen a jellegzetes itáliai kultúrában, nem számol azzal, hogy a dolce vita nyílzáporában ő is Ámor áldozata lehet. Pedig ez történik, vele, és a szerelem egy jóképű és sármos, ám kissé nyers modorú séf, Gianfranco személyében érkezik. Gianfranco éttermében Vicky természetesen megismerkedik a toszkán konyhaművészettel is, de hétvégenként a szerelmespár autóba pattan és felfedezi a gyönyörű tájat és a dombok között megbúvó középkori városkákat. A színes leírásokban bővelkedő kötet elvezeti az olvasót Toszkána, Umbria, Elba és Perugia romantikus éttermeinek és bárjainak színfalai mögé. Az alcím mesét ígér, s nem is csalódik, aki boldogsággal, csalódással teli, a külföldiek iróniájával felvértezett, mégis költői szöveget vár, s mint tudjuk, "a nagy érzelmektől jókat lehet zabálni" (francia filmvígjáték, 1973), ezért a szórakoztató szöveget a nemzeti ételek és finomságok receptjei tagolják. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]