A fokhagyma az egyik legerősebb fűszer- és gyógynövény: ízhatása egy ételben legalább annyira markáns, mint gyógyító hatása betegség esetén. A Sziget Kiadó most induló ismeretterjesztő sorozatának nyitódarabjából ezt a sokoldalú növényt ismerhetjük meg. Olvashatunk kultúrtörténetéről, biokémiai összetevőiről, termesztési módszereiről, majd gyógyerejéről és javallott alkalmazási módjairól. A kötet második felében a fokhagyma konyhai felhasználásáról tájékozódhatunk: szó esik nyers és hőkezelt fogyasztásáról, illetve válogathatunk bő harminc oldalnyi fokhagymás finomság (szószok, levesek, főfogások) receptjei közül. Az utolsó pár oldalon egyéb felhasználási módjait tanulmányozhatjuk. A szöveget ízléses fekete-fehér ábrák kísérik. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"