A francia nők eleganciája, gracilis bája, kecsessége, légiessége világhíres - mint ahogy az ínyenc, gyakran legkevésbé sem visszafogott gall konyhaművészet is. De vajon hogyan csinálják a Szajna-parti hölgyek, hogy a bagett- és sajtfogyasztás, olajbogyó-majszolás, csokihab-nassolás, borozás mellett
[>>>]
A francia nők eleganciája, gracilis bája, kecsessége, légiessége világhíres - mint ahogy az ínyenc, gyakran legkevésbé sem visszafogott gall konyhaművészet is. De vajon hogyan csinálják a Szajna-parti hölgyek, hogy a bagett- és sajtfogyasztás, olajbogyó-majszolás, csokihab-nassolás, borozás mellett is megtartják szépségüket? A titokról lehull a lepel ebben a műben, amelyben a szerző finom humorral összegzi a kulináris önkényeztetéssel kombinált pehelysúly megőrzésével kapcsolatos tudnivalókat. A csodás módszert annak idején háziorvosuktól, Dr. Meyertől tanulta el, aki kamaszkori elhízását korrigálta a segítségével. Ennek a kellemetlen emléknek az apropóján íródott tehát ez a mű, amelyből részletesen megtudhatjuk, mi a teendőnk. A pozitivista példatörténetekkel, üde hangvételű tanácsokkal teletűzdelt, már majdnem regényre emlékeztető művet megannyi ínycsiklandozó recept teszi teljessé, amelyek jegyzékét a kötet végén találjuk.
[<<<]