Németország egyik legjelesebb borászati szakírója, Jens Priewe igényes kiállítású, érzékletes fényképfelvételekkel, színes térképrészletekkel és néhány magyarázó rajzzal illusztrált kötete a borok iránt érdeklődő hazai olvasóknak - mind a kezdő kíváncsiaknak, mind a tapasztalt rókáknak - hasznos
[>>>]
Németország egyik legjelesebb borászati szakírója, Jens Priewe igényes kiállítású, érzékletes fényképfelvételekkel, színes térképrészletekkel és néhány magyarázó rajzzal illusztrált kötete a borok iránt érdeklődő hazai olvasóknak - mind a kezdő kíváncsiaknak, mind a tapasztalt rókáknak - hasznos kézikönyv lehet. Végigkalauzol bennünket attól a pillanattól kezdve, hogy megállunk tanakodni a boltban a boros polc előtt, egészen addig, amíg ínyencből borszakértővé nem válunk. Megismertet a legfontosabb fogalmakkal, a borkészítés történetével, a szőlő anatómiájával és termesztésével, a hagyományos és új technológiákkal, neves borvidékekkel, ízekkel és illatokkal, a borok tárolásával és a boretikettel is. Lényegre törően, pontosan és tömören beszél külcsínről és belbecsről: palackokról, címkékről, textúráról, karakterről. De megtudhatjuk azt is, mik azok a másodlagos és harmadlagos aromák, és mi az a húsz fogalom, amit okvetlenül ismernünk kell ahhoz, hogy megértsük a borszakértőket. A témában tájékozódni kívánóknak jó szívvel ajánlható kötetet a 20 bor, amit ismerni kell című fejezet, valamint kisszótár, tárgymutató és képjegyzék teszi teljessé. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]