Az ájurvéda valószínűleg a legősibb, közel tízezer éves, háromezer éve pedig biztosan dokumentált holisztikus alapú életmód-tudástár és orvoslási módszer, amelyben alapvető szerepet játszik a tudatos, ájurvédikus alapon összeállított táplálkozás. Ennek lényege, hogy a háromféle fő testalkatnak
[>>>]
Az ájurvéda valószínűleg a legősibb, közel tízezer éves, háromezer éve pedig biztosan dokumentált holisztikus alapú életmód-tudástár és orvoslási módszer, amelyben alapvető szerepet játszik a tudatos, ájurvédikus alapon összeállított táplálkozás. Ennek lényege, hogy a háromféle fő testalkatnak másképp, másfajta élelmiszereket, sajátos kombinációban érdemes fogyasztania. Ehhez nyújt segítséget ez a szakácskönyv, amelynek szerzője eredeti indiai recepteket közöl, mindegyiknél kiemelve, hogy melyik típusnak ajánlott, vagy éppen nem. A kötet első fejezetében általánosságban röviden olvashatunk az ájurvédáról, megismerhetjük az alapelveit, fő fogalmait és az ájurvédikus étkezés irányelveit is. A folytatásban kaptak helyet a receptek (szám szerint hetven étel készítési útmutatója): a sort a különféle levesek nyitják meg, ezeket követik a rizses ételek, a főételek, a kenyérfélék, a sós csemegék, a saláták és csatnik, az édességek, valamint az italok. A szép színes fotókkal illusztrált kötetet melléklet, szójegyzék, és a receptek dósák szerinti csoportosítása zárja. Az ájurvédikus életmód és az indiai konyha iránt érdeklődőknek egyaránt ajánlható, igényes kiadvány. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]