Széll Tamás a közelmúltban óriási jelentőségű díjjal gazdagította a magyar gasztronómiaművészet dicsőségfalát: 2016-ban megnyerte a nagy jelentőségű Bocuse d'Or, vagyis a szakácsolimpia európai döntőjét. Azóta - érthető módon - a fiatal mesterszakács a figyelem fókuszába került, valóságos celeb
[>>>]
Széll Tamás a közelmúltban óriási jelentőségű díjjal gazdagította a magyar gasztronómiaművészet dicsőségfalát: 2016-ban megnyerte a nagy jelentőségű Bocuse d'Or, vagyis a szakácsolimpia európai döntőjét. Azóta - érthető módon - a fiatal mesterszakács a figyelem fókuszába került, valóságos celeb lett belőle - ennek kapcsán íródott meg a jelen kötet, amely az érdeklődő nagyközönség számára mutatja be Széll Tamást mint magánembert, felkészülése, tanulmányai időszakát, szakmai sikereit, és egyben (azóta is felfelé ívelő) karrierje eddigi állomásait. Könyvében részletes leírja, hogy miként, milyen stratégia alkalmazásával készült fel a Bocuse d'Or-ra, majd megoszt néhány számára fontos, szívének kedves gyerekkori emléket, elmeséli, hogy mikor és miért kötelezte el magát a szakácsművészet mellett, visszaidézi azokat az utakat, éttermeket, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták rá, mesél a hobbijairól, arról, hogy mit adtak számára az Onyxben eltöltött évek, a Michelin-csillag megszerzése, s hogy miért döntött mégis az új fejezet nyitása mellett, s kiderül az is, hogy milyen ízlése, miket készít "éttermen kívül". Az utolsó két részben összegzi az otthoni sütés-főzés legfontosabb alapelveit, és megoszt az olvasókkal néhány kedvenc házias jellegű receptet is. A minőségi színes és fekete-fehér fotókkal kísért kiadványt gasztrolexikon zárja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]