Budai Zsanett és Tonté Barbara együtt találták ki és írják évek óta a hagyományos roma konyha ízeit, és az ezek által ihletett, de modernizált, ínycsiklandozó fogásokat felvonultató gasztroblogot, a Romani gastrót. Az itt közölt receptek legjavából állították össze a szerzők ezt a szép kivitelű,
[>>>]
Budai Zsanett és Tonté Barbara együtt találták ki és írják évek óta a hagyományos roma konyha ízeit, és az ezek által ihletett, de modernizált, ínycsiklandozó fogásokat felvonultató gasztroblogot, a Romani gastrót. Az itt közölt receptek legjavából állították össze a szerzők ezt a szép kivitelű, csupa ízes-ötletes ételt bemutató szakácskönyvet, amelyben hat, lazán véve tematikus fejezet kapott helyet. Az elsőben olyan alapfogások szerepelnek, mint a bodag, a pörkölt, a töltött káposzta, vagy a húsleves. Ezeket követik a "hétköznapi örömök", vagyis a mindennapokra javasolt egyszerű, gyorsan összedobható, de ízletes étkek, a családi ebédekre és ünnepi alkalmakra ajánlott kiadós, nagyobb szabású, mutatósabb, különlegesebb fogások, és az édességek. A sort az olyan különleges, ínyenc ízvilágú finomságok zárják, mint a babos birsleves, a savanyú belsőségleves, a babos tészta, a "krumplis hurka de luxe", vagy a cigánytúró. A küllemre is szép, és számos remek receptet tartalmazó kötetben a szöveget színes fotók illusztrálják. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]