Cím: |
Hogy ne halj meg
| Alcím: |
tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket
| Szerző: |
Greger, Michael (1972) ; Stone, Gene (1951) |
Közrem.: |
Kovács Zsuzsa (ford.) |
Szerz. közl: |
Michel Greger és Gene Stone ; [ford. Kovács Zsuzsa]
| Kiadás: |
Budapest : Édesvíz K., cop. 2016 |
Eto: |
613.2 ; 616-084
| Tárgyszó: |
betegségmegelőzés ; egészséges életmód |
Egys.cím: |
How not to die (magyar)
| Szakjel: |
613
| Cutter: |
G 63
| ISBN: |
978-963-529-615-6
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
536 p.
| UKazon: |
201625087
| Kivonat: |
A könyv címe megtévesztő, hiszen senki sem kerülheti el a halált, a szerző inkább annak késleltetéséről, a betegségeket megelőző módszerekről, vagy éppen bizonyos betegségek visszafordításáról ír vaskos kötetében. Az olvasónak azonban azzal kell szembesülnie, ha kézbe veszi ezt az útbaigazítást,
[>>>]
A könyv címe megtévesztő, hiszen senki sem kerülheti el a halált, a szerző inkább annak késleltetéséről, a betegségeket megelőző módszerekről, vagy éppen bizonyos betegségek visszafordításáról ír vaskos kötetében. Az olvasónak azonban azzal kell szembesülnie, ha kézbe veszi ezt az útbaigazítást, hogy néhány, eddigi ismeretével le kell számolnia, mert olyan új információkhoz jut, amelyek korábbi ismereteit rendre megcáfolják (pl.: az eddig egészségesnek tartott csirkehús fogyasztása a szerző szerint megadja az alapját a hasnyálmirigyrák kialakulásának). Bevezetőben az Amerikai Egyesült Államokban készült statisztikával mutatja be, melyek a halálozási statisztikát vezető betegségek (szívkoszorúér megbetegedés, tüdőrák, stroke, Alzheimer kór, emésztőszervi megbetegedések, cukorbetegség, stb.), majd a vaskos kötet további fejezeteiben ezek megelőzéséhez ad megszívlelendő tanácsokat. Valamennyi fejezetcím a "Hogy ne halj bele" "felütéssel" kezdődik, majd a szívbetegségek, tüdőbetegségek, az agy betegségei, a máj betegségei, vesebetegségek, szuicid depresszió, prosztatarák, daganatos betegségek legyőzéséhez ad praktikus tanácsokat. A megoldás a szerző véleménye szerint minden esetben az elfogyasztott élelmiszerek milyenségében rejlik. Számos betegség a rossz étkezés talaján alakul ki, majd el a halálba a beteget. Mindez megelőzhető lenne, ha tudatosan, nem génkezelt és számos "méreganyaggal fölpumpált szemetet" fagyasztanánk. Az amerikai gyorséttermek ugyanis szinte kizárólag efféle "életellenes finomságokkal" csábítják az embereket. A földieper fogyasztása azonban megfordíthatja a nyelőcsőrákot, a szervezet működéséhez szüksége Q10 enzim is előállítható a természetes módon, megfelelő táplálkozással. Ilyen és ezekhez hasonló tanácsokkal szolgál a kötet első felében Dr. Greger, hogy azután a kötet második nagy egységében a napi étkezés 12 nélkülözhetetlen elemét (babfélék, bogyós gyümölcsök, egyéb gyümölcsök, keresztes virágú zöldségek, leveles zöldek, egyéb zöldségek, lenmag, diófélék, fűszerek, teljes kiőrlésű gabonafélék, italok) számba véve, részletesen leírja, mi mire szolgál, és milyen betegség előzhető meg általa, emellett a napi testmozgás fontosságát kiemelten hangsúlyozza. Mindazoknak ajánlható a könyv, akik nyitottak az újra, és úgy érzik a szerző tanácsai egy teljesebb egészségesebb élethez vezetnek el. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
|
|