Cím: |
Olaszul l'enni jó
| Alcím: |
[szakácskönyv, vallomás, egy sikertörténet kulisszatitkai]
| Szerző: |
Annoni, Gianni |
Közrem.: |
Simeoli, Rosario (közrem.) ; Manna, Alessandro (közrem.) ; Pintér Árpád (fotó) ; Debreczeni Zita (fotó) |
Szerz. közl: |
Gianni ; [... receptek: Rosario Simeoli ..., Gianni Annoni és Alessandro Manna] ; [fotók, ill. ... Pintér Árpád, Debreczeni Zita ...]
| Kiadás: |
[Budapest] : Kossuth, cop. 2016 |
Eto: |
641.568(45)(083.12) ; 640.43/.44(=50)(439)(092)Annoni, G.(0:82-94)
| Tárgyszó: |
Olaszország ; ételspecialitás ; szakácskönyv ; konyha, olasz ; olasz konyha |
Szakjel: |
641
| Cutter: |
A 65
| ISBN: |
978-963-09-8617-5
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
160 p.
| Megj.: |
Az előszó részben olasz nyelven. ; Olasz-magyar nyelvű gasztroszótárral.
| UKazon: |
201625114
| Kivonat: |
A magyar médiavilág és közélet egyik igazi színfoltja az olasz származású, de már több mint húsz éve hazánkban élő Gianni Annoni, akit televíziós műsorvezetőként és gasztronómiai szakértőként egyaránt ismerhet, szerethet a nagyközönség. Gianni jelentkezett már korábban szakácskönyvvel (Giannival a
[>>>]
A magyar médiavilág és közélet egyik igazi színfoltja az olasz származású, de már több mint húsz éve hazánkban élő Gianni Annoni, akit televíziós műsorvezetőként és gasztronómiai szakértőként egyaránt ismerhet, szerethet a nagyközönség. Gianni jelentkezett már korábban szakácskönyvvel (Giannival a konyhában; 200424092), de most ezt a műfajt kitágította annyira, hogy simán beleférjen még egy könnyed stílusú önéletrajz és komolyabb mondanivalóval bíró pályarajz is: a szerző kiváló receptgyűjtemény egyes fejezeteit saját élettörténetével, családi és munkahelyi anekdotákkal vezeti fel, jó néhány eddig nem köztudott epizódba avatva be az olvasókat, sok olyan szakaszáról vallva karrirejének, amit a kudarc, ugyanakkor a hibákból valótanulás és az újrakezdésben való hit, töretlen lelkesedés jellemzett. Az emellett bemutatott fogások egyenlő hangsúllyal szerepelnek a műben: a sort a klasszikusnak számító olasz receptek nyitják, és olyan régiók specialitásai követik, mint Piemont, Szicília, Toszkána, és Campania. Az utolsó részben Gianni a "jó vendéglátás alapelveit" összegzi. A minőségi fotókkal illusztrált kiadvány végén találjuk a gasztroszótárat és az indexet. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
|
|