A méltán világhírnek örvendő mediterrán konyhán belül külön irányzatot képvisel az izraeli, s ezen belül is a jeruzsálemi gasztronómia, amelyben csodálatos kombinációban egyesülnek a tájjellegű fogások és a hagyományos zsidó konyha ízei. Ilyesfajta fogások - a szokásnál részletesebben lejegyzett -
[>>>]
A méltán világhírnek örvendő mediterrán konyhán belül külön irányzatot képvisel az izraeli, s ezen belül is a jeruzsálemi gasztronómia, amelyben csodálatos kombinációban egyesülnek a tájjellegű fogások és a hagyományos zsidó konyha ízei. Ilyesfajta fogások - a szokásnál részletesebben lejegyzett - receptjei kaptak helyet ebben a több mint háromszáz oldalas, kisebbfajta album nagyságú, sok minőségi színes fotóval illusztrált, küllemét és tartalmát tekintve is minőségi szakácskönyvben. A bevezetőben általánosságban - röviden - olvashatunk a helyi gasztronómiáról, és magáról a "szenvedélyes városról", majd következnek a receptek: zöldségek, a hüvelyesek és gabonák, a levesek, a töltött ételek, a húsok és halak, a sós tészták, az édességek és desszertek, valamint az ízesítők és savanyúságok. A válogatásban a kiadvány végén levő mutató segít.
[<<<]