Az elismert belgyógyász-gasztroenterológus könyvének középpontjában a napjainkban egyre gyakoribb élelmiszer-allergiák és bélrendszeri megbetegedések állnak. A szerző amellett, hogy általánosságban felvázol egy egészséges táplálkozási rendszert - az ún. "kaleidoétrend"-et -, az említett
[>>>]
Az elismert belgyógyász-gasztroenterológus könyvének középpontjában a napjainkban egyre gyakoribb élelmiszer-allergiák és bélrendszeri megbetegedések állnak. A szerző amellett, hogy általánosságban felvázol egy egészséges táplálkozási rendszert - az ún. "kaleidoétrend"-et -, az említett betegségekkel élőknek diétaötletekkel is kíván segíteni. Könyve első részében megmagyaráz néhány étkezéssel és emésztéssel kapcsolatos fogalmat, s néhány gyakorlati ötlettel is szolgál az egészséges étkezés felé tett első lépések érdekében. A második részben a gyakori kórképeket (lisztérzékenység, tejcukor-érzékenység, reflux, epekövesség, élelmiszer-allergia vagy -intolerancia, inzulinrezisztencia, metabolikus szindróma) tekinti át, és szolgál hasznos tanácsokkal, étkezési módokkal és diétákkal. A szómagyarázattal és bibliográfiával záródó kötetet színes rajzok illusztrálják. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]