Julia Child az amerikai média egyik ikonikus alakja volt (és ma, a halála után közel tíz évvel is az): nemcsak legendás francia szakácskönyvével és lenyűgöző konyhaművészeti tehetségével szerzett hírnevet magának, de televíziós műsorvezetőként és szépíróként is. Önéletrajzi regénye arra az
[>>>]
Julia Child az amerikai média egyik ikonikus alakja volt (és ma, a halála után közel tíz évvel is az): nemcsak legendás francia szakácskönyvével és lenyűgöző konyhaművészeti tehetségével szerzett hírnevet magának, de televíziós műsorvezetőként és szépíróként is. Önéletrajzi regénye arra az időszakra fókuszál, amikor megismerkedett a francia kultúrával és gasztronómiával: férje oldalán alig pár évvel a második világháború után, 1948-ban költözött Párizsba. Noha az amerikai fiatalasszony eleinte sem a nyelvet nem tudta, sem a fakanál forgatásához nem értett, a hely szelleme hamar megbabonázta őt, és nemcsak franciául tanult meg kiválóan, de de beiratkozott a legendás Cordon Bleu főzőiskolába is, hogy ott sajátítsa el a francia konyha fortélyait. Julia azonban nem kizárólag a párizsi időszakról számol be: mesél azokról a tájakról, városokról - és természetesen a specialitásokról - ahol a korabeli Franciaországban és Európa más vidékein jártak férjével. A fekete-fehér fotókkal illusztrált kötet a gasztro-élményekkel dúsított úti- és életrajzok iránt érdeklődő olvasók figyelmébe ajánlható. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]