Cím: |
Só, zsír, sav, hő
| Alcím: |
a jó főzés négy eleme
| Szerző: |
Nosrat, Samin ; McNaughton, Wendy |
Közrem.: |
Pollan, Michael (előszó) ; Szitás Erzsébet (ford.) ; Kövesdi Miklós (ford.) |
Szerz. közl: |
Samin Nosrat ; Wendy McNaughton rajz. ; Michael Pollan előszavával ; [ford. Szitás Erzsébet és Kövesdi Miklós Gábor]
| Kiadás: |
[Budapest] : Park, 2018 |
Eto: |
641/642 ; 613.2 ; 641.55(083.12)
| Tárgyszó: |
szakácskönyv |
Egys.cím: |
Salt, fat, acid, heat (magyar)
| Szakjel: |
641
| Cutter: |
N 82
| ISBN: |
978-963-355-446-3
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
469 p.
| Megj.: |
Bibliogr.: p. 441-444.
| UKazon: |
201826103
| Kivonat: |
Samin Nostrat amerikai mesterszakács kifejezetten laikusoknak dolgozta ki - állítása szerint közel másfél évtized tapasztalatát egybesűrítve - sütési-főzési koncepcióját, s az erre épülő recepteket. Metodikája lényege, hogy a gasztronómiában négy alapvető tényező számít: a minőségi só és zsiradék,
[>>>]
Samin Nostrat amerikai mesterszakács kifejezetten laikusoknak dolgozta ki - állítása szerint közel másfél évtized tapasztalatát egybesűrítve - sütési-főzési koncepcióját, s az erre épülő recepteket. Metodikája lényege, hogy a gasztronómiában négy alapvető tényező számít: a minőségi só és zsiradék, a megfelelő arányban adagolt savasság, és a pontosan alkalmazott hőhatás - ha ezek stimmelnek, akkor nagy baj már nem lehet, akkor harmonikus lesz az étel, amit készítünk. Ezt az alapelvet követve állította össze receptgyűjteményét, amely a kötet második felében kapott helyet; a mű első részében ezzel a négy tényezővel foglalkozik részletekbe menően. Az ételfajták között találunk salátákat és önteteket, zöldséges és húsos fogásokat (külön fejezetben kiemelve a húsleveseket), mártásokat és szószokat, vajjal és liszttel készült tésztákat, édességeket. A kötet végén találjuk a "főzőleckéket", amelyek a korábbi fejezetekben tanultakat segítenek átültetni a gyakorlatba, és itt kaptak helyet a menüjavaslatok is. A kiadvány stílusa eltér a megszokott szakácskönyvekétől: jóval kevesebb kép, de több magyarázat, egyszerű praktikus tanács, rengeteg jó ötlet található benne - minden érdeklődőnek jó szívvel ajánlható. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
Pld. |
Raktár |
Rakt.jelzet |
Lelt.szám |
Info |
---|
Halis István Városi Könyvtár Nagykanizsa : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 1. | Felnőtt KÖLCSÖNÖZHETŐ | 641 N 82 | 342558 | Kölcsönözhető | Liszó : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 2. | | 641 N 82 | NK031163 | Kölcsönözhető | Zalaszabar : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 3. | | 641 N 82 | NK031162 | Kölcsönözhető |
|
|