A méz, és minden mézhez köthető élelmiszer és termék a témája ennek a szép kivitelezésű, sok színes fényképpel, illusztrációval kísért, olvasmányos kötetnek. A mű a méhek és méhcsaládok bemutatásával indul, majd a szerző egy-egy fejezet keretei között mesél el minden lényeges tudnivalót az egyes
[>>>]
A méz, és minden mézhez köthető élelmiszer és termék a témája ennek a szép kivitelezésű, sok színes fényképpel, illusztrációval kísért, olvasmányos kötetnek. A mű a méhek és méhcsaládok bemutatásával indul, majd a szerző egy-egy fejezet keretei között mesél el minden lényeges tudnivalót az egyes termékekről, kitérve kultúrtörténetükre, összetevőikre, felhasználási módjaikra, jótékony hatásaikra. Minden szakaszt receptek zárnak, csupa jótékony hatású étel vagy ital, gyógyító keverék, krém, vagy éppen kézműves tárgy készítési útmutatói. A sort a propolisz nyitja meg, ezt követi a virágpor, a méz, a méhpempő, a méhméreg, valamint a méhviasz - ez utóbbi az egyetlen a sorban, amely nem fogyasztható. A kiadvány végén olvashatunk a méhek veszélyeztetett helyzetéről, továbbá itt találjuk a tárgymutatót és az irodalomjegyzéket is. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]