A szakértő szerzőtrió az ötven év feletti korosztálynak állította össze ezt a művet, amely egyrészt életmód- és táplálkozási tanácsokat tartalmaz, másrészt ennek adekvát ételek receptjeit teszi közzé. Az első részben általánosságban írnak az időskorról és az öregedés folyamatáról, a tipikus
[>>>]
A szakértő szerzőtrió az ötven év feletti korosztálynak állította össze ezt a művet, amely egyrészt életmód- és táplálkozási tanácsokat tartalmaz, másrészt ennek adekvát ételek receptjeit teszi közzé. Az első részben általánosságban írnak az időskorról és az öregedés folyamatáról, a tipikus időskori táplálkozási problémákról és élettani változásokról, majd ehhez kapcsolódóan tanulmányozhatjuk az étrendi ajánlásokat (változó tápanyagszükséglet, nyersanyagok), továbbá a táplálkozással összefüggésbe hozható betegségeket (székrekedés, elhízás, cukorbetegség, csontritkulás stb.). A kiadvány fennmaradó részében találjuk az ajánlott ételek (szendvicskrémek, reggelik, vendégváró falatok, levesek, húsos és zöldséges fogások, egytálételek, sós és édes sütik) elkészítési útmutatóit. Az utolsó rész néhány, a köztudatba ágyazódott tévhittel számol le. A kötetet színes képmelléklet zárja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]