"Bea asszony" karaktere már lassan két évtizede evidencia a magyar kereskedelmi televíziózásban, ám szakácstudományáról csak két éve tud a nagyérdemű: 2017 tavaszán vett részt a Konyhafőnök című műsor VIP-változatában, és meg is nyerte azt. Innen merítette az ihletet ahhoz, hogy szakácskönyvet
[>>>]
"Bea asszony" karaktere már lassan két évtizede evidencia a magyar kereskedelmi televíziózásban, ám szakácstudományáról csak két éve tud a nagyérdemű: 2017 tavaszán vett részt a Konyhafőnök című műsor VIP-változatában, és meg is nyerte azt. Innen merítette az ihletet ahhoz, hogy szakácskönyvet írjon; ha a receptjei beváltak a tévében, bizonyára örömmel fogják fogadni, kipróbálni az olvasók is. A fogások nagyrészt a hagyományos magyar-cigány konyha ízlésvilágát követik: csupa ízes, fűszeres, kiadós étel receptje kapott helyet a lapokon, közéjük csak alkalmanként ékelődik egy-egy könnyebb, divatosabb fogás (mint például a céklakrémes rizottó, a sáfrányos zellerkrémleves vagy a répatorta). Az első részben azok a fogások szerepelnek, amelyek Bea gyerekkorát idézik meg (bodag, ropogós rakott burgonya, krémes tejbegríz, kapros-túrós lepény), ezt követik a hagyományos cigány ételek (lecsókrém, lacipecsenye, pacal csülökkel, tyúkos káposzta stb.), Bea saját specialitásai, repertoárjának gyöngyszemei (fűszeres kolbászkrém, konfitált kacsacomb, isler málnalekvárral), hogy a sort végül a Gáspár család kedvencei zárják le (babos tészta, lazac-steak, rakott kel, méteres kalács). A tárgymutatóval záruló kiadványt színes fotók illusztrálják.
[<<<]