Hazánk egyik legismertebb mesterszakácsa Bíró Lajos, aki régóta a Bock Bisztró séfje, valamint a Magyar Bocuse dOr Akadémia elnöke. Lieberman Klárával közösen, 2010-ben már kiadott egy Sok vagyok (201024078) című receptgyűjteményt, s most újabbal jelentkezik. Jelen kötet azonban Bíró Lajos
[>>>]
Hazánk egyik legismertebb mesterszakácsa Bíró Lajos, aki régóta a Bock Bisztró séfje, valamint a Magyar Bocuse dOr Akadémia elnöke. Lieberman Klárával közösen, 2010-ben már kiadott egy Sok vagyok (201024078) című receptgyűjteményt, s most újabbal jelentkezik. Jelen kötet azonban Bíró Lajos (barátainak: Lali) pályafutásának korszakain keresztül válogat kreatív receptjeiből, miközben a fejezet-bevezetők formájában, az ő szemüvegén át kicsit azt is megmutatja, hogy miként változott, fejlődött a magyar vendéglátás, a hetvenes évektől napjainkig.*** Az időrendi fejezetekben (1971-1981, 1981-1989; 1989-2007; 2007-) olyan receptek kaptak helyet egyebek mellett, mint a hortobágyi palacsinta japán beütéssel, a rántott haltej véreshurkás rizottóval, az orjaleves, a báránypörkölt lecsós rizzsel, a lecsó kókusszal, a Jókai bableves Gourmet módra, a borjúkotlett Dubarry módra, a lazacrivoli, a minestrone leves, a bácskai rizses hús távol-keletiesen, a harcsapaprikás túrós galuskával vagy a kemencés töltött káposzta. A recepteket egy-egy színes fotó is kíséri. A kötet végén „Lali-lexikon" és receptkereső kapott helyet. Általános gyűjtőkörű könyvtárak anyaga. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]