Kivonat: |
"Józsi bármennyit tud beszélni a kenyérről, de közben mindig többről és másról is beszél. A teremtésről, a természetről, a tiszta alapanyagokról, a kísérletezésről önmagunkkal, a határaink feszegetéséről és átlépéséről." Ebben a szellemben íródott ez a küllemében is ízléses, szép szakácskönyv,
[>>>]
"Józsi bármennyit tud beszélni a kenyérről, de közben mindig többről és másról is beszél. A teremtésről, a természetről, a tiszta alapanyagokról, a kísérletezésről önmagunkkal, a határaink feszegetéséről és átlépéséről." Ebben a szellemben íródott ez a küllemében is ízléses, szép szakácskönyv, amely "Józsi" - vagyis Vajda József pékmester - péksüteményes receptjeit tartalmazza. A kenyerek és kenyérfélék készítése profi igények szerint történik: a sütéshez meg kell tanulni (az első fejezetből) kovászt, anyakovászt, öregtésztát vagy éppen gyümölcsvizet előállítani. Ezek felhasználásával sülnek-főnek ugyanis a csodás tészták: változatos kenyerek, a világ minden tájáról válogatott ínycsiklandozó péksütemények (bagel, croissant, barhesz, bagett, canelé stb.), tésztás fogások, kiflik, sütik, pizzák, kalácsok. A részletes készítési útmutatókat színes szemléltető-magyarázó fotók kísérik.
[<<<]
|