Kivonat: |
Akik együtt haladnak az étkezési trendekkel, azoknak ismerősen cseng a "superfood" kifejezés: ez azon élelmiszerek gyűjtőneve, amelyek kiemelkedően fontos ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmazak. A legismertebbek ezek közül - mint például a chiamag, az amaránt, a goji, a moszat, hogy csak párat
[>>>]
Akik együtt haladnak az étkezési trendekkel, azoknak ismerősen cseng a "superfood" kifejezés: ez azon élelmiszerek gyűjtőneve, amelyek kiemelkedően fontos ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmazak. A legismertebbek ezek közül - mint például a chiamag, az amaránt, a goji, a moszat, hogy csak párat említsünk - exotikus cikkek, amelyeket legtöbbször méregdrágán árulnak bioboltban, hipermarketben. A szerző azonban arra mutat rá, hogy a hazánkban otthonos, itt termő zöldségek, gyümölcsök, gabonák, magvak között is sok olyan van, amely méltán kiérdemelheti a "superfood" titulust. ***Ezeket mutatja be részletekbe menően, sok-sok ínycsiklandozó recept példáján ebben a könyvben, kitérve tápanyagtartalmukra, pozitív élettani hatásaikra, felhasználási alternatíváikra. A bevezetőt követően a receptek tematikus rendben sorjáznak: a gyökérzöldségeket és hagymaféléket követik a káposzta- és tökfélék, a hüvelyesek, a levélzöldségek és saláták, a csírák és gombák, a gyümölcsök, az olajos magvak és csonthéjasok, a gabonák. Az utolsó részben (Egyéb szuperfinomságok) smoothie-k, krémek és mártások leírásai kaptak helyet. A függelék közli az élelmiszerek hazai termőhelyeit, a definíciókat, a felhasznált irodalmat és a tárgymutatót. A szöveget színes fényképek kísérik. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|