L'ecole de la confiserie - Le Cordon Bleu (magyar)
Szakjel:
641
Cutter:
E 17
ISBN:
978-963-516-149-2
Nyelv:
magyar
Oldal:
308 [3] p.
UKazon:
202423043
Kivonat:
Küllemében és kínálatában is hozza ez a kötet, amit a cím ígér: az "édességek magasiskoláját", azaz kilencven csodás receptet elsősorban a francia, másodsorban a cukrászművészet remekeiből. A minőséget a Le Cordon Bleu neve garantálja; a neves iskola sorra jelentet meg olyan könyveket, amelyekben a
[>>>]
Küllemében és kínálatában is hozza ez a kötet, amit a cím ígér: az "édességek magasiskoláját", azaz kilencven csodás receptet elsősorban a francia, másodsorban a cukrászművészet remekeiből. A minőséget a Le Cordon Bleu neve garantálja; a neves iskola sorra jelentet meg olyan könyveket, amelyekben a szakma csúcsába nyerhetünk bepillantást - ilyen ez a kiadvány is. A bevezetőt követően az édességkészítés technikáit tanulmányozhatjuk (alapanyagok, munkaeszközök, cukorfőzés, konfitálás, temperálás stb.), majd következnek a részletesen leírt, fotósorozatokon is bemutatott receptek. Ezek sorát a klasszikus édességek nyitják meg, köztük olyan finomságokkal, mint a nugát, a pillecukor, a meggylikőrös bonbon, vagy a konfitált narancshéj. A folytatásban jönnek a tájjellegű (calisson, almacukor, lyoni párna, ardoise), nemzetközi (lokum, töltött datolya, halva, cremino, Mozart-golyó) és modern édességek (müzliszelet, pekános praliné, laktózmentes karamella, gyümölcschips), majd pedig a különféle profi dekorációk és cukrászműremekek: a grillázs, a húzott cukor, a királyi cukormáz, illetve az elegáns Bálint-napi ajándék, luxus húsvéti tojás és karácsonyfa cukorból, csokiból. A cuktászati tankönyvet, recepteskönyvet szójegyzék és mutató zárja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
Pld.
Raktár
Rakt.jelzet
Lelt.szám
Info
Halis István Városi Könyvtár Nagykanizsa :
1 kölcsönözhető, ebből 1 kiadva; nincs elvihető (nincs rá előjegyzés)