| Kivonat: |
"Praktikák, tudás, szakmaiság. Kezdd nulláról, és válj profivá!" - így biztatja az olvasókat a szerző, Nagy Fruzsina, hogy vágjanak bele a cukrászkodásba, ő őedig arra vállalkozik, hogy ehhez szakavatott tanácsokat fog adni, biztos kézzel vezeti az eleinte bizonytalankodókat. "Nem szükséges a saját
[>>>]
"Praktikák, tudás, szakmaiság. Kezdd nulláról, és válj profivá!" - így biztatja az olvasókat a szerző, Nagy Fruzsina, hogy vágjanak bele a cukrászkodásba, ő őedig arra vállalkozik, hogy ehhez szakavatott tanácsokat fog adni, biztos kézzel vezeti az eleinte bizonytalankodókat. "Nem szükséges a saját hibáinkból tanulni" - írja, inkább kövessük figyelmesen a tapaszalatból és tudásból eredő tanácsokat. A szerző az Alapoknál kezdi: itt ír a lisztfajtákról, sütőporokról és szódabikarbónáról, tojásról, cokrokról és édesítőkről, a vajról (és margarinról), az olajokról, tejtermékekről - hogy csak párat említsünk. A folytatásban megtanít omlós tésztákat, piskótákat, kevert, égetett, kelt, hajtogatós és leveles tésztákat, krémeket és töltelékeket készíteni, átad néhány fontos tortakészítési trükköt, amjd megosztja személyes kedvencei receptjét. Ez utóbbiak közt találjuk a macaront, a japán epertortát, a New York-i sajttortát és a kókuszos kuglófot is, más egyebek mellett. A szép színes fotókkal illusztrált - kezdő konyhatündéreknek is ajánlható - cukrászkönyvet a munakeszközök, mértékegységek felsorolása, fogalommagyarázat és mutató zárja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|