A tudatos kertművelők körében évek óta terjed a permakultúra gyakorlata, vagyis azon kertészeti gyakorlaté, mely során a kertészek az emberi élőhelyek és mezőgazdasági rendszerek tervezésénél és kialakításánál a természetben zajló ökológiai folyamatokat veszik alapul. Vagyis nem próbálnak meg
[>>>]
A tudatos kertművelők körében évek óta terjed a permakultúra gyakorlata, vagyis azon kertészeti gyakorlaté, mely során a kertészek az emberi élőhelyek és mezőgazdasági rendszerek tervezésénél és kialakításánál a természetben zajló ökológiai folyamatokat veszik alapul. Vagyis nem próbálnak meg tájidegen növénycsoportosulásokat nevelni, a kertet, az állatokat és a haszonnövényeket is az adott mikroklíma szerint, az adott természeti tájat utánozva tartják és termesztik. A jelen kötet szerzője több mint két évtizede foglalkozik permakultúrás kertműveléssel. A könyvet azért állította össze, mivel úgy látta, hogy a szakkönyvek alapvetően az évelő növénykultúrák kialakítását tárgyalták, a konyhakertekről alig esett szó. Ezért döntött úgy, hogy egy cikluson át termő növénycsoportosulásokkal fog kísérletezni, a különböző zöldségeket is permakultúrás szemlélettel fogja termeszteni és egymás mellé ültetni. Ennek eredményeként, az éveken át tartó kísérletezés lenyomataként jelent meg a jelen kötet, amely számos csodás fotóval teszi még vonzóbbá a kertészkedést és a tudatos, permakultúrás gondolkodást. A kötet az alapok ismertetése után bemutatja, hogyan lehet konténerben, kisebb vagy nagyobb tárolókban zöldségeket nevelni, majd a kertekre tér át. Olvashatunk a veteményes kialakításának alapjairól, az ásásmentes és a szezonra odafigyelő kertészkedésről, a polikultúra összeállításának titkairól. Egy külön fejezet foglalkozik a kertből megszerezhető vetőmagokkal, majd zárásként havi bontásban ismerhetjük meg, hogy mikor milyen alapvető teendőink lesznek a kertben. Az informatív kötet széles körben ajánlható. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]