A sütés-főzés metodikájával ismerteti meg az olvasót Stuart Farrimond kötete, amely elsősorban azoknak szól, akik szeretnek a lehető legalaposabban felkészülni elméletben egy olyan gyakorlatias dologból is, mint a konyhatündérkedés. Az első részben az ízlelés és szaglás kémiáját, biológiáját
[>>>]
A sütés-főzés metodikájával ismerteti meg az olvasót Stuart Farrimond kötete, amely elsősorban azoknak szól, akik szeretnek a lehető legalaposabban felkészülni elméletben egy olyan gyakorlatias dologból is, mint a konyhatündérkedés. Az első részben az ízlelés és szaglás kémiáját, biológiáját magyarázza el, majd részletesen bemutatja azokat az eszközöket (késeket, edényeket), amelyeknek ott a helyük egy jól felszerelt konyhában. Ezután ismerteti a fogyasztható húsok, halak, tengeri herkentyűk fajtáit (kitérve textúrájukra, fajtáikra, javasolt elkészítési módjaikra), továbbá a tojásokat és tejtermékeket, rizs- és tésztaféléket, hüvelyeseket, zöldségeket és gyümölcsöket, dió- és magféléket, fűszereket, olajokat és egyéb ízesítőket. Az utolsó rész témája az édességek fajtái és ezek sütési, elkészítési módjai. A színes ábrákkal, fotókkal gazdagon illusztrált kötet végén tárgymutató segíti az eligazodást, keresést. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]