Nagy Réka a TikTok, a Reels és a YoutTube videók korában merészet gondolt: szakácskönyvével a fiatalokat szeretné megszólítani. A szerző tisztában van vele, hogy milyen komoly kihívással néz szembe, mennyire nehéz megnyerni a kicsi olvasókat, mivel szóródó figyelmüket lekötni ma már valóban komoly
[>>>]
Nagy Réka a TikTok, a Reels és a YoutTube videók korában merészet gondolt: szakácskönyvével a fiatalokat szeretné megszólítani. A szerző tisztában van vele, hogy milyen komoly kihívással néz szembe, mennyire nehéz megnyerni a kicsi olvasókat, mivel szóródó figyelmüket lekötni ma már valóban komoly feladat. A szerző bízik benne, hogy szakácskönyvének üzenete kellően erős lesz ahhoz, hogy a leendő kicsi olvasókat szüleikkel együtt bevonja a gasztronómia világába. A könyv azonban ennél többet kínál. Nagy Réka ugyanis nem átlagos, hanem „bolygómentő szakácskönyvet jelentett meg, melynek lényege, hogy klímabarát elvek szerint építi fel az egyes recepteket, rávezeti olvasóit, hogy milyen fontos a bolygó védelme. Ezt már akár a konyhában, a heti bevásárlás során elkezdhetjük programszerűen megvalósítani. Csak rajtunk múlik, hogy engedünk-e a kapitalista konzumszellemnek vagy tudatosan a helyi közösségek, lokálisan megtermelt, szezonális javak felé fordulunk. A szerző még a receptek előtt megismerteti olvasóit a klímabarát vásárlás, táplálkozás, valamint hulladékfeldolgozás lépéseivel. Az etikus és tudatos szakácskönyv receptjei a következő tematikus egységeket ölelik fel: krémlevesek, kencék, gyors ebédek és könnyű vacsorák, maradékmentő ételek, édességek, vendégvárók, ínyenc kis semmiségek, hűvös nyalánkságok, szomjoltó hűsítők. A jól felépített, komoly edukatív tartalommal bíró könyvet széles körben érdemes ajánlani. Gyerekkönyvtárak és általános gyűjtőkörű könyvtárak anyaga, felelős szülők otthoni könyvtárából sem hiányozhat. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]