Csupa kovásszal készítendő péksütemény receptjét kínálja kipróbálásra Bryan Ford, aki kedvenceit válogatta össze ebbe a kötetbe. Ford maga pékmester, így a tudás és tapasztalat együtt köszön vissza a gyönyörű színes fényképekkel illusztrált lapokról. Az első szakaszban bemutatja a konyhai
[>>>]
Csupa kovásszal készítendő péksütemény receptjét kínálja kipróbálásra Bryan Ford, aki kedvenceit válogatta össze ebbe a kötetbe. Ford maga pékmester, így a tudás és tapasztalat együtt köszön vissza a gyönyörű színes fényképekkel illusztrált lapokról. Az első szakaszban bemutatja a konyhai munkálatokhoz szükséges eszközöket, hozzávalókat és technikákat, köztük az anyakovász és aktív kovász elkészítését és gondozását is. A folytatásban először a rusztikus kenyerek (parasztkenyér, galíciai kenyér, kókuszos rozscipó, gőzben sült kenyér, ciabatta, ropogós pizzatészta stb.) készítésével ismerkedhetünk meg, majd az ún. dúsított kovászos kenyerekével, mint például a barhesz, a kubai muffin, a kávés kenyér, a mézes-zabos formakenyér, a fahéjas-mazsolás bagel vagy a teljes kiőrlésű briószsemle. Érdemes tudni, hogy a kötet minden receptjéhez élő kovász kell, amelynek előállítása 3-5 nap; ám a vállalkozó szelleműek igazi minőségi péksüteményekkel örvendeztethetik meg környezetüket. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]