Wisconsin állam legnagyobb városában, a Michigan-tó partján fekvő Milwaukeeban játszódik Amy E. Reichert debütáló regénye. A történet főhőse Elizabeth, de mindenki csak Lounak szólítja – kivéve a vőlegényét, Devlint. A nőnek mindene a Louella, egy kis francia étterem a belvárosban, amelynek
[>>>]
Wisconsin állam legnagyobb városában, a Michigan-tó partján fekvő Milwaukeeban játszódik Amy E. Reichert debütáló regénye. A történet főhőse Elizabeth, de mindenki csak Lounak szólítja – kivéve a vőlegényét, Devlint. A nőnek mindene a Louella, egy kis francia étterem a belvárosban, amelynek séfjeként dolgozik. Igyekszik egyensúlyozni a munka és a magánélet között, ám minden fenekestül felfordul, amikor a menő ügyvéd vőlegényét rajta kapja a fiatal gyakornokával. Így amikor utána beviharzik az étterembe, sorra rontja el a fogásokat. Túlzás nélkül ez az eddigi legrosszabb napja, és az új étteremkritikus, a rettegett A. W. Wodyski épp ezt a napot választja ki, hogy kipróbálja az éttermét. Az Angliából érkezett férfi persze az igazi nevén (Al Waters) jelentkezik be, hogy ne ismerjenek rá. A salátát még rendben valónak találja, a nyelvhal azonban szinte nyersre sikeredett, a tálalás pedig gyatra, ráadásul a kiszolgálás is lassú, így a szuflét már meg se várja. Le is adja még aznap éjjel az újabb, megsemmisítő kritikáját, és a Barlang nevű kocsmába megy ünnepleni. Pont oda, ahova Lou is betér, hogy alkoholba fojtsa bánatát a borzalmas nap végén. Miután az útjuk véletlenül keresztezte egymást, szóba elegyednek – persze egyikük sem tudja, ki a másik valójában. Abban maradnak, hogy nem beszélnek munkáról, Al pedig ráveszi Lout, hogy fedezzék fel együtt a város kulináris élvezeteit. De mi van, ha fény derül az igazságra?... "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]