Korábban írt már a német szerző- és házaspár kiváló képes természetkalauzokat kicsiknek és nagyoknak is, és valójában ez a kötetük is annak tekinthető, a specifikus fajtából. A könyvben ugyanis tizenkét olyan vadon termő növényt mutatnak be, amellyel kirándulás közben rendszeresen találkozhatunk,
[>>>]
Korábban írt már a német szerző- és házaspár kiváló képes természetkalauzokat kicsiknek és nagyoknak is, és valójában ez a kötetük is annak tekinthető, a specifikus fajtából. A könyvben ugyanis tizenkét olyan vadon termő növényt mutatnak be, amellyel kirándulás közben rendszeresen találkozhatunk, és különlegességük, hogy el is fogyaszthatóak, sőt némelyik egészen különleges ízű, ráadásul rengeteg vitamint, ásványi anyagot is tartalmaz, plusz gyógyító erővel bír. E csodás növények sorát egy igazán ízes-zamatos tavaszi finomság, az erdei aljnövényzetben honos medvehagyma nyitja meg, majd olyanok követik, mint a fekete üröm, a keserű kakukktorma, a csalán, a százszorszép, a podragfű, a kányazsombor, a pitypang, a gyömbérgyökér, a réti here, a szagos müge és a szurokfű. Csupa olyan faj, amelyet erdőn-mezőn, kertben lépten-nyomon láthatunk, mégsem ismerjük igazából - a sokszor csak gyomnak, haszontalan zöldnek vélt növények illatos fűszerek, teák, illóolajok, gyógynövények lehetnek, ha egy kis figyelemráfordítással felfedezzük, leszedjük és elkészítjük. A sok szép színes képpel kísért kiadvány végén tárgymutató segíti az eligazodást. "
[<<<]