| Cím: |
Tapas
| | Alcím: |
spanyol ízek, kis fogások, közös étkezések
| | Közrem.: |
Beresford, Julz (közrem.) ; Darida Benedek (szerk.) ; Nimila Ágnes (ford.) |
| Szerz. közl: |
[szöveg Julz Beresford et al.] ; [szerk. Darida Benedek] ; [ford. Nimila Ágnes]
| | Kiadás: |
Budapest : HVG Kiadó Zrt., 2024 |
| Eto: |
641.568(460)(083.12)
| | Tárgyszó: |
tapas ; konyha, spanyol ; konyha, mediterrán |
| Egys.cím: |
Tapas and other Spanish plates to share (magyar)
| | Szakjel: |
641
| | Cutter: |
T 28
| | ISBN: |
978-963-565-546-5
| | Nyelv: |
magyar
| | Oldal: |
144 p.
| | UKazon: |
202423047
| | Kivonat: |
Számtalan módon variálható, finomabbnál finomabb előételek, italok mellé kínált fogások, ízletes apró falatok – így lehetne jellemezni a spanyol gasztronómia egyik meghatározó ételcsaládját, a tapast. A jelen receptgyűjtemény a mediterrán ízek szerelmeseinek ajánlható, ízletes fogásokkal
[>>>]
Számtalan módon variálható, finomabbnál finomabb előételek, italok mellé kínált fogások, ízletes apró falatok – így lehetne jellemezni a spanyol gasztronómia egyik meghatározó ételcsaládját, a tapast. A jelen receptgyűjtemény a mediterrán ízek szerelmeseinek ajánlható, ízletes fogásokkal gazdagíthatjuk repertoárunkat, melyet leginkább a családi és baráti összejöveteleken fogunk majd kamatoztatni. A tapas szó a spanyol tapar, „lefedni jelentésű igéből származik. A hagyomány szerint a borospoharakat fedték le, hogy ne szálljanak bele ízeltlábúak, s arra tettek néhány falatot. A szokást X. Alfonz, Kasztília királya szentesítette egy rendeletével, ami lehetőséget teremtett az alkohol árusítására. A tapas tehát egy ital mellé felszolgált apró harapnivaló, ami lehet húsos vagy zöldséges fogás is. A kötetben közölt receptek között megtaláljuk a tenger gyümölcseit: kagylókat és rákokat, de a kolbászok és sonkák sem hiányozhatnak erről a listáról, ahogy a párolt vagy éppen olajba áztatott zöldségek kavalkádja sem. A tapas elkészítésének és variálásának csak a képzeletünk szabhat határt, kezdésként pedig érdemes belelapozni a jelen kötetbe, melyből a gyakorlott és kezdő szakácsok egyaránt inspirálódhatnak. A számos színes fotóval illusztrált kiadványt a mutatók zárják. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
|
|