Már az első részből megtudhattuk, hogy Aszódi János nem csupán a képernyőn keresztül tud komolyabban a kertészkedéshez hozzászólni. A televíziós szerkesztő, akit évek óta jól ismerhetnek a téma iránt érdeklődők az Új Mezőgazdaság Magazin részeiből, okleveles kertészmérnökként saját tanyáján
[>>>]
Már az első részből megtudhattuk, hogy Aszódi János nem csupán a képernyőn keresztül tud komolyabban a kertészkedéshez hozzászólni. A televíziós szerkesztő, akit évek óta jól ismerhetnek a téma iránt érdeklődők az Új Mezőgazdaság Magazin részeiből, okleveles kertészmérnökként saját tanyáján bizonyítja, hogy tudás és lelkesedés párosa milyen szép eredményeket, finom zöldségeket és gyümölcsöket hozhat. Az első részt követően (202109072) a második is az ismert növények termesztésével, szaporításával, gondozásával, valamint a leszüretelt zöldségekből és gyümölcsökből készíthető ételek bemutatásával várja leendő olvasóit. Az igényes kiadvány gazdag képanyagával hozza testközelbe a háztáji művelés harmonikus és idilli, de komoly munkával járó oldalát. Legyen szó egy apró konyhakertről, szépen kialakított veteményesről a kert végében vagy egy többhektáros tanyáról, a szerző könyve a legtöbb kerttípushoz jól felhasználható, hasznos tanácsokban és tippekben nem lesz hiány. S a növények mellett Aszódi a méhészkedés rejtelmeibe is beavat mindenkit, aki szeretne ezzel az ősi mesterséggel közelebbről is megismerkedni. A kötet a következők szerint épül fel: először a szerzőről, majd tanyájáról olvashatunk részletesen, ezt követik a kertészeti tippek, majd az állatok, a zöldségek, a gyümölcsök és a fűszerek következnek. A méhészkedést bemutató fejezet, a virágok nevelése, ültetése és szaporítása, portré riportok, illetve a támogatók felsorolása került a kötet végére, s végül a felhasznált irodalom listája. A kötet a kertészkedés iránt érdeklődő olvasóknak ajánlható, az első rész mellé javasoljuk beszerzésre. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]