Egy Angliában közismert, a maga műfajában élő klasszikusnak számító mestercukrász-nagyasszony, Mary Berry jegyzi ezt a szakácskönyvet, amely alapoktól tanítja a sütés-főzés művészetét. Ez azonban csak a technikára vonatkozik: a legegyszerűbbektől tart a könyv a bonyolultabbak felé. Az első
[>>>]
Egy Angliában közismert, a maga műfajában élő klasszikusnak számító mestercukrász-nagyasszony, Mary Berry jegyzi ezt a szakácskönyvet, amely alapoktól tanítja a sütés-főzés művészetét. Ez azonban csak a technikára vonatkozik: a legegyszerűbbektől tart a könyv a bonyolultabbak felé. Az első fejezetben tizenkét ún. mesterrecept olvasható, köztük olyanokkal, mint a klasszikus francia omlett, a pirított gyömbéres csirke, a chili con carne, vagy az angol almás pite. A folytatásban tojásos fogások, levesek, tészták, gabonák és hüvelyek, serpenyős, pirított, grill- és egytálételek, sültek, köeretek, saláták, valamint gyümölcsös édességek, torták, sütik és kenyerek receptjei közül válogathatunk. A folytatásban konyhatechnikai trükköket ismertet a szerző, majd bemutat néhány alapvető hozzávalót és obligát konyhai eszközt. A színes képekkel kísért kiadvány végén tárgymutató segíti az eligazodást. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]