Cím: |
Füstölés
| Alcím: |
hús, kolbászféleségek, hal
| Szerző: |
Binder, Egon |
Közrem.: |
Sulán Zsófia (ford.) ; Selveris, Johannis (ill.) |
Szerz. közl: |
Egon Binder ; [ford. Sulán Zsófia] ; [a rajzokat Johannis Selveris kész. ...]
| Kiadás: |
Budapest : Mezőgazda, [2020], cop. 2011 |
Sorozat: |
Házunk táján |
Eto: |
664.92
| Tárgyszó: |
húsfeldolgozás ; húsfüstölés |
Egys.cím: |
Räuchern : Fleisch, Wurst, Fisch (magyar)
| Szakjel: |
663
| Cutter: |
B 64
| ISBN: |
978-963-286-757-1
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
121 p.
| UKazon: |
202104080
| Kivonat: |
Magyarországon a füstölésnek nagy hagyományai vannak, hiszen szinte minden falusi portán vágnak disznót, és a füstölés munkafázisa a különféle húsok tartósítása, ízesítése szempontjából elengedhetetlen. A szerző a sertéshúsból készült szalámik, sonkák, kolbászok tartósítási eljárásának bemutatásán
[>>>]
Magyarországon a füstölésnek nagy hagyományai vannak, hiszen szinte minden falusi portán vágnak disznót, és a füstölés munkafázisa a különféle húsok tartósítása, ízesítése szempontjából elengedhetetlen. A szerző a sertéshúsból készült szalámik, sonkák, kolbászok tartósítási eljárásának bemutatásán túl arról is szól, hogyan lehet a különféle halakat füstöléssel konzerválni. Akik kezdőként látnak neki ennek a foglalatosságnak, számos lényeges kérdésükre kapnak választ a kötetből; megtudhatják, milyen a forró és a hideg füstölés, milyen felszereléseket kell használni az eljárás során, milyen az egyszerű füstölőhordó, és hogyan használandó a tökéletesített füstölőszekrény, sőt még a megfelelő fáról, a füstöléshez szükséges faforgács milyenségéről is szót ejt a szerző. A kötet egyharmad részében pedig kitűnő recepteket olvashatnak az érdeklődők a sertés, a bárány és szárnyasok, valamint a vadhúsok füstöléséről, fűszerezéséről. Mindazoknak ajánlható, akik szeretnének megismerkedni a füstölés tudományával. "www.kello.hu minden jog fenntartva" Magyarországon a füstölésnek nagy hagyományai vannak, hiszen szinte minden falusi portán vágnak disznót, és a füstölés munkafázisa a különféle húsok tartósítása, ízesítése szempontjából elengedhetetlen. A szerző a sertéshúsból készült szalámik, sonkák, kolbászok tartósítási eljárásának bemutatásán túl arról is szól, hogyan lehet a különféle halakat füstöléssel konzerválni. Akik kezdőként látnak neki ennek a foglalatosságnak, számos lényeges kérdésükre kapnak választ a kötetből; megtudhatják, milyen a forró és a hideg füstölés, milyen felszereléseket kell használni az eljárás során, milyen az egyszerű füstölőhordó, és hogyan használandó a tökéletesített füstölőszekrény, sőt még a megfelelő fáról, a füstöléshez szükséges faforgács milyenségéről is szót ejt a szerző. A kötet egyharmad részében pedig kitűnő recepteket olvashatnak az érdeklődők a sertés, a bárány és szárnyasok, valamint a vadhúsok füstöléséről, fűszerezéséről. Mindazoknak ajánlható, akik szeretnének megismerkedni a füstölés tudományával. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
Pld. |
Raktár |
Rakt.jelzet |
Lelt.szám |
Info |
---|
Alsórajk : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 1. | | 663 B 64 | NK045302 | Kölcsönözhető | Homokkomárom : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 2. | | 663 B 64 | NK045301 | Kölcsönözhető |
|
|