Húsz éve még ritka egzotikumnak számított hazánkban az ázsiai konyha, mára azonban teljesen megváltozott a helyzet: minden feltétel adott ahhoz, hogy akár egy átlagos magyar háziasszony is összeüssön egy autentikus távol-keleti fogást. Ehhez az egyik alapvető konyhai eszköz a wok, ez a speciális,
[>>>]
Húsz éve még ritka egzotikumnak számított hazánkban az ázsiai konyha, mára azonban teljesen megváltozott a helyzet: minden feltétel adott ahhoz, hogy akár egy átlagos magyar háziasszony is összeüssön egy autentikus távol-keleti fogást. Ehhez az egyik alapvető konyhai eszköz a wok, ez a speciális, kiváló adottságokkal bíró seprenyőfajta; a kötetben csupa olyan recept kapott helyet, amelyek ebben készítendőek. Az ételek a kínai gasztronómia remekei, egyszerű hétköznapi fogások, amelyek szinte percek alatt elkészülnek - a wokban. A bevezetőben a kínai konyhával ismerkedhetünk meg általánosságban, majd következnek a receptek: a gombócok, tojástekercsek és "tím szam kedvencek"; a zöldségek, tojások és tofuk; a halak és tenger gyümölcsei; a csirkés és kacsás fogások; a tészta és rizs; valamint a sertés, marha és bárány. A kiadványt az alapok áttekintése, szószedet és szójegyzék, recept- és tárgymutató zárja. Az ételleírásokat elvétve fotók és szemléltető rajzok kísérik. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]