A sört hagyományosan férfias italnak tartjuk, ezt a sört bemutató és méltató kötetet mégis egy hölgy írta, aki nem mellesleg az édesanyjának ajánlja művét, aki megtanította "pohárból sörözni". Az épp csak tenyérnyi méretű kiadvány első fejezetében a sörrel kapcsolatos alapvető tudnivalókat tekinti
[>>>]
A sört hagyományosan férfias italnak tartjuk, ezt a sört bemutató és méltató kötetet mégis egy hölgy írta, aki nem mellesleg az édesanyjának ajánlja művét, aki megtanította "pohárból sörözni". Az épp csak tenyérnyi méretű kiadvány első fejezetében a sörrel kapcsolatos alapvető tudnivalókat tekinti át: itt olvashatunk röviden a sör történelméről, fajtáiról, a főzési módjairól, mértékegységeiről, néhány extrém sörtípusról, valamint arról, hogy a dobozos vagy az üveges sör jobb-e (mindkettő másért jó). A folytatásban szó esik a söröspoharakról, a sör kóstolásáról és tárolásáról, hűtéséről, szezonális fogyasztásáról, a sörkoktélról, a sörökhöz passzoló ételekről, a sör karakterét körülírni hivatott szakkifejezésekről, az állott sör felhasználásáról, a sörturizmusról és a sörfesztiválokról, valamint megtanulhatunk tizenöt különféle nyelven sört rendelni. Az utolsó rész témája a házi sörfőzés. A forrásjegyzékkel záruló zsebkönyv akár ajándékozásra is tökéletes lehet. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]