Südafrika : Aromatisch, vielseitig und exotisch (magyar)
Szakjel:
641
Cutter:
D 43
ISBN:
978-615-5104-09-1
Nyelv:
magyar
Oldal:
240 p.
UKazon:
201119040
Kivonat:
A hagyományosan - a kereskedelemben elfoglalt közvetítő szerepe miatt - a különböző kontinensek "találkozásánál" fekvő Dél-Afrika konyhája mindig is egzotikusságáról volt híres. Pontosabban arról a Cape-konyháról (neve Fokváros angol nevéből, Cape Town-ból eredeztethető), mely Európában csak nemrég
[>>>]
A hagyományosan - a kereskedelemben elfoglalt közvetítő szerepe miatt - a különböző kontinensek "találkozásánál" fekvő Dél-Afrika konyhája mindig is egzotikusságáról volt híres. Pontosabban arról a Cape-konyháról (neve Fokváros angol nevéből, Cape Town-ból eredeztethető), mely Európában csak nemrég terjedt el: a klasszikus európai konyha, az egzotikus afrikai aromák és az ázsiai ízek sajátos keverékeként. Jelen, kisalakú szakácskönyv a dél-afrikai konyha rejtelmeibe vezeti be az olvasót, ételtípusonként bemutatva a fontosabbakat. Elsőként a jellegzetesen dél-afrikai húsos-zöldséges egytálételekkel, az ún. bredie-kkel ismerkedhetünk meg, s ezt követik a potjekó nevű, háromlábú öntöttvas fazékban, általában kókusztej, curry, menta és mogyoróvaj felhasználásával készült potjie-k. Külön fejezetet érdemeltek a zöldségételek és köretek, majd a dél-afrikai konyha egyik oszlopaként jellemzett chutney-król esik szó (a gyümölcsös, édes-savanyú, tüzes-csípős mártások összefoglaló neve egyébként szó szerint azt jelenti, hogy "nyalni"). Ezt követik a húsok, vadak és szárnyasok, köztük a legegzotikusabb strucc- és varacskosdisznó-fogások. A szerkesztők külön figyelmet szenteltek az ún. Braai-grillezésre, valamint a halakra és "a tenger gyümölcsei"-re. A receptmutatóval is ellátott szakácskönyv a dél-afrikai sütemények bemutatásával zárul. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]