A magyar konyha remekei közül hatvan ikonikus fogást választott ki a szerző, a Vendéglátóipari Főiskola neves tanára, Kádas Lajos: utána járt eredetüknek, autentikus készítési módjuknak. Az egyes specialitásoknak (amelyek a hozzájuk köthető hírességek nevei szerinti ábécérendben sorjáznak) egy-egy
[>>>]
A magyar konyha remekei közül hatvan ikonikus fogást választott ki a szerző, a Vendéglátóipari Főiskola neves tanára, Kádas Lajos: utána járt eredetüknek, autentikus készítési módjuknak. Az egyes specialitásoknak (amelyek a hozzájuk köthető hírességek nevei szerinti ábécérendben sorjáznak) egy-egy oldalpárt szentelt: a bal lapon a vonatkozó kultúr- és gasztronómiatörténeti érdekességek olvashatóak (természetesen külön kitérve arra, hogy a recepthez miért kölcsönözte az a bizonyos magyar kiválóság a nevét), a jobb oldalon pedig maga a recept található színes fényképpel illusztrálva. Sok-sok egyéb mellett olyan ételek históriájával és elkészítési módjával ismerkedhetünk meg a szép kötetet lapozgatva, mint a Kugler-torta, a Zrínyi-falatok, a káposzta Horthy-módra, a Rodolfo-gyümölcstorta, a Csekonics-saláta, az Andrássy-szelet vagy a kocsonyázott t
[<<<]