Utazni jó dolog - szólhatna egy közhelyes megállapítás. Az utazásokhoz azonban nemcsak a látnivalók vagy a gondtalan pihenés, hanem a kulináris élvezetek is hozzá tartoznak. Minden országnak meg vannak a maga specialitásai, s egy "igazi" utazó ezeket sem hagyhatja ki útjai során. Ebben a sokszínű
[>>>]
Utazni jó dolog - szólhatna egy közhelyes megállapítás. Az utazásokhoz azonban nemcsak a látnivalók vagy a gondtalan pihenés, hanem a kulináris élvezetek is hozzá tartoznak. Minden országnak meg vannak a maga specialitásai, s egy "igazi" utazó ezeket sem hagyhatja ki útjai során. Ebben a sokszínű világban segít kiigazodni a National Geographic legújabb kötete, mely nagyobb fejezetekbe rendezve villant fel apró részleteket a gasztronómia világából. Olvashatunk a különböző területek specialitásairól és azok alapanyagáról, a különleges piacokról, az idényjellegű finomságokról, a konyhák titkos fogásairól, a legízletesebb helyi gyorsételekről, a kényeztetés magasiskoláiról, borokról, sörökről és más szeszekről, s még az édességek világáról is. Külön fejezet mutatja be a világ gasztronómiai fellegvárait, Québectől New Orleansig, Mexikóvárostól Rio de Janeiróig, Tokiótól Pekingig, Bolognától Párizsig. A számos színvonalas fotóval illusztrált kötet név- és tárgymutatóval zárul. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]