A nyugati gasztronómia történetének egyik forradalmi pillanata volt, amikor - talán egy véletlennek köszönhetően - kiderült, hogy az egyébként kényes és romlékony tej megfelelő kezeléssel hosszú távon tartósítható. Ez a "konzervált tej" lett a sajt, amely manapság megszámlálhatatlan formában
[>>>]
A nyugati gasztronómia történetének egyik forradalmi pillanata volt, amikor - talán egy véletlennek köszönhetően - kiderült, hogy az egyébként kényes és romlékony tej megfelelő kezeléssel hosszú távon tartósítható. Ez a "konzervált tej" lett a sajt, amely manapság megszámlálhatatlan formában létezik, és az alapvető élelmiszerek közé tartozik. A kötetben első felében általánosságban olvashatunk a sajtról: megismerkedhetünk gyártásának hazai és európai történetével, fajtáival, élettani hatásaival, ipari és házi készítésével, és kiderül az is, hogy az egyes borfajtákhoz mely sajtok illenek. A könyv második felében kaptak helyet a sajtos receptek - saláták és szendvicsek, előételek, levesek, főfogások, köretek, mártások, tésztaételek, édességek és desszertek. A szöveget színes fotók kísérik. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]