Az egymás iránti feltétlen szeretet, valamint az ételek és jó borok iránti szenvedélyes rajongás jegyében - tehát igazi olasz családban nőtt fel Sergio Esposito. A família - papa, mama, két kisfiú és egy duci kisleány - a hetvenes évek derekán emigrált a nyüzsgő Nápolyból az Egyesült Államokbeli
[>>>]
Az egymás iránti feltétlen szeretet, valamint az ételek és jó borok iránti szenvedélyes rajongás jegyében - tehát igazi olasz családban nőtt fel Sergio Esposito. A família - papa, mama, két kisfiú és egy duci kisleány - a hetvenes évek derekán emigrált a nyüzsgő Nápolyból az Egyesült Államokbeli Albanybe, ahol Aldo bácsi fogadta be őket. Bár a környezet változott, Serio odaadása a gasztronómia iránt nem, így lett huszonévesen profi borásszá, később pedig az USA egyik legfelkapottabb kereskedőjévé, aki olasz borok behozatalára specializálódott. A jelen kötet egyrészt regényes életrajz, amelyben Sergio megosztja velünk emlékeit a nápolyi gyermekkorról és az amerikai ifjonti évekről, pályája kezdeteiről és felíveléséről. Másrészt műve részletes, kellemesen személyes hangvételű, elfogult és érzelmes beszámoló itáliai bortúráiról, amelynek keretei között az adott hely nedűi mellett bemutatja a lokális ételspecialitásokat, valamint a táj és városok szépségeit is. A kötet jó kikapcsolódást ígér mindazoknak, akik az itáliai bor- és konyhaművészet rajongói. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]