A vaskos szakkönyv húsz szerzője azokat a gyümölcsfajtákat mutatja be részletesen, amelyek Magyarországon, tágabban a Kárpát-medencében keresztezéses nemesítéssel vagy szelekció útján alakultak ki. A könyv bevezető fejezetei általánosságban szólnak a gyümölcsfajták jellemzőiről, hangsúlyozva a
[>>>]
A vaskos szakkönyv húsz szerzője azokat a gyümölcsfajtákat mutatja be részletesen, amelyek Magyarországon, tágabban a Kárpát-medencében keresztezéses nemesítéssel vagy szelekció útján alakultak ki. A könyv bevezető fejezetei általánosságban szólnak a gyümölcsfajták jellemzőiről, hangsúlyozva a biodiverzitás jelentőségét, az ún. gyümölcsgénbankok kialakulását és feladatait, majd a gyümölcsfaiskolák történetének bemutatása után a magyarországi fajtanemesítők elévülhetetlen érdemeiről szerezhetnek képet az érdeklődők. A rövid életrajzi adatok mellett a nemesítés ideje és a nemesítés helye, valamint a nemesített fajta neve olvasható. Hetven almafajta, ötven körtefajta bemutatására vállalkoztak a szerzők, de emellett számos hazai szilva, kajszi, meggy és cseresznyefajta bemutatása is megtalálható a kötetben. A bogyósgyümölcsűek közül a legújabb nemesítésű szamócafajták, málna, málnaszeder és köszmétefajták jellemzőinek leírása olvasható. Háromszáz, jól sikerült színes fotón láthatók a gyümölcsök, ezzel is emelve a szakirodalmi források gazdag jegyzékével kiegészített kötet értékét, amely elsősorban gyümölcstermesztéssel foglalkozó szakemberek kézkönyve. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]