A világ rendkívül gazdag kávékultúráját és a legjobb recepteket mutatja be Annette Moldvaer, a szinte az egész világot bejáró norvég barista kötete. A szerző elsőként felvázolja a kávé világhódító útját, bemutatja a két legfőbb kávéfajt (az arabicát és a robustát), a kávécserje termesztését és
[>>>]
A világ rendkívül gazdag kávékultúráját és a legjobb recepteket mutatja be Annette Moldvaer, a szinte az egész világot bejáró norvég barista kötete. A szerző elsőként felvázolja a kávé világhódító útját, bemutatja a két legfőbb kávéfajt (az arabicát és a robustát), a kávécserje termesztését és betakarítását, a feldolgozás, valamint a kávékóstolás folyamatát. Egy külön fejezet foglakozik azzal, hogy mi a jó és mi a rossz kávé, hogyan kell egy jó eszpresszót vagy caffe lattét készíteni. A leghangsúlyosabb rész a világ kávéit mutatja be kontinensenként, Etiópiától Malawiig, Indiától Jemenig, Brazíliától Panamáig, Mexikótól Haitiig. A szerző bemutatja a kávékészítéshez szükséges legfontosabb eszközöket, az utolsó egységben pedig száznál is több recept kapott helyet, a cappuccinótól a café au lait-n keresztül a Lengyelországban és Litvániában népszerű mogyorós krupnikig. A recepteket minden esetben pontos elkészítési útmutató és fotók egészítik ki. A kötetet szószedet, név- és tárgymutató zárja. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]