A virágok fogyasztása amolyan mesébe illő dolognak tűnik; könnyű elképzelni, ahogy parányi tündérek, cseppnyi manók csipegetnek illatos szirmokat. De hogy magunk is beleharaphatunk jóízűen virágból készült finomságokba, az már sokakban ébreszt kételyeket. Pedig erre abszolút megvan a reális
[>>>]
A virágok fogyasztása amolyan mesébe illő dolognak tűnik; könnyű elképzelni, ahogy parányi tündérek, cseppnyi manók csipegetnek illatos szirmokat. De hogy magunk is beleharaphatunk jóízűen virágból készült finomságokba, az már sokakban ébreszt kételyeket. Pedig erre abszolút megvan a reális lehetőség; erre bizonyíték Halmos Monika szakácskönyve, amelybe csupa virággal - rózsával, ibolyával és levendulával - készített fogás receptje került be. Ami még érdekesebb, hogy ezek között nem csak édesség található, hanem olyan különlegességek is, mint a báránysült levendulafüstben, az avokádókrém ibolyával, a kecskesajt sziromágyon, a zöld omlett rózsás túrókrémmel, az ibolyás szárnyaskoktél, vagy a sáfrányos-rózsás csirkemell. Mindezek mellett azért a legtöbb virágot tartalmazó étel desszertféleség: illatos krémek, piték, bonbonok, habok, kosárkák, torták, csókok, kekszek, szörpök és lekvárok. A szöveget színes fényképek illusztrálják.
[<<<]