Kivonat: |
Aki valaha is vett már fakanalat a kezébe, az tudja, hogy igazán jó étel csakis akkor születik, ha a szakács szeretettel, érzelemmel, szívesen főz. A sebtiben, muszájból elkészített ételeknek sohasem lehet sikere, hiszen - bármennyire furcsa és hihetetlen - valamennyi ételből kiérződik, hogy azt
[>>>]
Aki valaha is vett már fakanalat a kezébe, az tudja, hogy igazán jó étel csakis akkor születik, ha a szakács szeretettel, érzelemmel, szívesen főz. A sebtiben, muszájból elkészített ételeknek sohasem lehet sikere, hiszen - bármennyire furcsa és hihetetlen - valamennyi ételből kiérződik, hogy azt szeretettel, szívvel, jókedvvel és lelki harmóniával "megáldva" készítette el a szakács. Ennek az alapigazságnak a tudatában van a "formabontó" szakácskönyv szerzője, aki pontosan tudja, hogy a harmóniát nemcsak magunkban kell megteremteni, de az ételek elkészítéséhez szánt alapanyagoknak is harmonizálni kell ízükben és színükben egyaránt. Janits-Szabó Virág, ahogyan magát nevezi "városi jógiként", a buddhizmus alapelveit, gondolatkörét építi be a konyhaművészetbe is. Bevezetőben tájékoztatja az olvasókat, miként lehet és kell megtalálni a harmóniát a főzésben, és miként lehet egy étel elkészítése közben is meditálni és átvenni az alapanyagok rezgését, majd ezeket a pozitív energiákat "belevarázsolni" az ételekbe. Természetesen semmiféle varázslatról nincs szó, hiszen mindez egy pozitív életszemléleten alapuló főzéstechnika, amely azonban remek ételekkel ajándékozza majd meg a kulináris örömökre vágyókat. A színes fotókkal gazdagon illusztrált szakácskönyv szerzője az Öröm, a Nyugalom, Nőiesség, Férfiasság, Csábítás, Életerő, Gyógyulás, Megtisztulás témái köré csoportosította a remek ételleírásokat, amelyekben egyrészt a hozzávalókat adja meg, másrészt az elkészítés módját írja le, majd minden esetben kitér az étel testi és lelki pozitív hatásaira is. A nagyalakú szakácskönyvet Kedvenc alapanyagaim titkos élete címmel a főzéshez használt különféle alapanyagok "mesés" történetének bemutatása, valamint a szerző életrajza zárja. A receptek abban különböznek a többi, átlagos szakácskönyv leírásaitól, hogy ezek "tiszteletben tartják a lelkedet, de még a tudatosságodat is" - ezekkel a sorokkal érdemes az újításra kész, főzni szerető olvasók figyelmébe ajánlani a kötetet. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|