Samin Nostrat amerikai mesterszakács kifejezetten laikusoknak dolgozta ki - állítása szerint közel másfél évtized tapasztalatát egybesűrítve - sütési-főzési koncepcióját, s az erre épülő recepteket. Metodikája lényege, hogy a gasztronómiában négy alapvető tényező számít: a minőségi só és zsiradék,
[>>>]
Samin Nostrat amerikai mesterszakács kifejezetten laikusoknak dolgozta ki - állítása szerint közel másfél évtized tapasztalatát egybesűrítve - sütési-főzési koncepcióját, s az erre épülő recepteket. Metodikája lényege, hogy a gasztronómiában négy alapvető tényező számít: a minőségi só és zsiradék, a megfelelő arányban adagolt savasság, és a pontosan alkalmazott hőhatás - ha ezek stimmelnek, akkor nagy baj már nem lehet, akkor harmonikus lesz az étel, amit készítünk. Ezt az alapelvet követve állította össze receptgyűjteményét, amely a kötet második felében kapott helyet; a mű első részében ezzel a négy tényezővel foglalkozik részletekbe menően. Az ételfajták között találunk salátákat és önteteket, zöldséges és húsos fogásokat (külön fejezetben kiemelve a húsleveseket), mártásokat és szószokat, vajjal és liszttel készült tésztákat, édességeket. A kötet végén találjuk a "főzőleckéket", amelyek a korábbi fejezetekben tanultakat segítenek átültetni a gyakorlatba, és itt kaptak helyet a menüjavaslatok is. A kiadvány stílusa eltér a megszokott szakácskönyvekétől: jóval kevesebb kép, de több magyarázat, egyszerű praktikus tanács, rengeteg jó ötlet található benne - minden érdeklődőnek jó szívvel ajánlható. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]