Csupa természetes alapanyagból készült, sütés-főzés vagy bárminemű mesterséges beavatkozás nélkül (azaz nyersen) felhasználandó, természetesen lúgosító hatású bioédesség receptje kapott helyet Lénárt Gitta - a most megjelenő művel immár kétrészessé bővülő - szakácskönyvében. A szerző elsőként az effajta étkezéshez felhasználható alapanyagokat mutatja be, valamint a szükséges konyhai eszközöket, és az alkalmazandó konyhai technikákat (magok aktiválása, csíráztatás, aszalás, pépkészítés, gyümölcslap-gyártás, nyersmagtej- és nyerscsoki-alaprecept stb.). Ezt követik az "élő" receptek: pudingok és krémek, sütik, édes golyók és palacsinták, torták, piték és aszalt nassolni valók. A szöveget színes fényképek kísérik a kiadványban, amelynek a végén receptmutató segíti a keresést. "www.kello.hu