Ruzsics Ilona szakácskönyvében pont olyan hangsúllyal szerepelnek a szemléltető fotók, képek, mint a recepteket leíró szöveg. A szerző okkal öntötte pont ilyen formába művét, amelyben a hétköznapi magyar konyha népszerű, egyszerű fogásainak készítési útmutatói kaptak helyet. A célja ugyanis az
[>>>]
Ruzsics Ilona szakácskönyvében pont olyan hangsúllyal szerepelnek a szemléltető fotók, képek, mint a recepteket leíró szöveg. A szerző okkal öntötte pont ilyen formába művét, amelyben a hétköznapi magyar konyha népszerű, egyszerű fogásainak készítési útmutatói kaptak helyet. A célja ugyanis az volt, hogy az ételeket kezdő szakácsok, illetve azok is el tudják készíteni, akiknek valamilyen oknál fogva nehézséget okoz az olvasás. Nekik segít a szinte képregényszerűen, lépésről lépésre ábrázolt sütési-főzési folyamat. Az alapoktól indít: zöldségeket, almát tanít hámozni, tojást feltörni, konzervet kinyitni. Ezután megtanulhatunk rizses és krumplis köreteket, egyszerű leveseket, egytálételeket (lecsót, paprikás krumplit, töltött paprikát és hasonlókat), húsételeket (májat, fasírtot, rántott húst, pörköltöt), tepsis ételeket, főzelékeket, tésztákat, paradicsom-, uborka és tésztasalátát és édességeket (pudingot, muffint és gyümölcssalátát) készíteni. A válogatásba olyan, igazi "retro" fogások is bekerültek, mint a hawaii melegszendvics (toastkenyéren gépsonka, ananászkonzerv és reszelt trappista), a párizsis rakott tészta vagy a "menzás" zöldbabfőzelék. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]