Csokoládémánia című könyvében a nemzetközi szinten elismert ún. bean-to-bar csokoládékészítő mester, Dom Ramsey vezeti be olvasóit a csokoládéélvezet és -készítés művészetébe. Megismerhetjük a csokoládé kultúrtörténetét, a kakaófajtákat, azt a folyamatot, ahogy a nyers kakaóbab csokoládévá alakul
[>>>]
Csokoládémánia című könyvében a nemzetközi szinten elismert ún. bean-to-bar csokoládékészítő mester, Dom Ramsey vezeti be olvasóit a csokoládéélvezet és -készítés művészetébe. Megismerhetjük a csokoládé kultúrtörténetét, a kakaófajtákat, azt a folyamatot, ahogy a nyers kakaóbab csokoládévá alakul át, felfedezhetjük a legfontosabb kakaótermesztő országokat (Elefántcsontparttól a Dominikai Köztársaságon át Ausztráliáig), és megtudhatjuk, miért okoz függőséget a csokoládé. A szerző hozzásegít minket, hogy felismerhessük az ízárnyalatokat, majd ezt követi a bean-to-bar csokoládé készítésének részletes bemutatása. A könyvből megismerhetünk több, csokoládéval kapcsolatos munkakört (tree-to-bar készítő, csokoládétermesztő, hivatásos kóstoló, bean-to-bar csokoládékészítő), a kiadvány végén pedig a világ harminc legjobb cukrászának és csokoládékészítőjének rendhagyó receptjei is megtalálhatók. A gazdagon illusztrált kötetet fogalomtár, valamint név- és tárgymutató zárja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]