A táplálkozással és gasztronómiával foglalkozó könyvek árjában egy különleges koncepciójú kötet hívhatja fel magára figyelmünket: Lizzie Streit ugyanis nem egy klasszikus szakácskönyvvel lepi meg az egészséges életmódra vágyó olvasókat. A szerző három tematikus fejezetre bontja könyvét, az elsőben
[>>>]
A táplálkozással és gasztronómiával foglalkozó könyvek árjában egy különleges koncepciójú kötet hívhatja fel magára figyelmünket: Lizzie Streit ugyanis nem egy klasszikus szakácskönyvvel lepi meg az egészséges életmódra vágyó olvasókat. A szerző három tematikus fejezetre bontja könyvét, az elsőben sorra veszi a legfontosabb vitaminokat, amelyekre szükségünk van, hogy kiegyensúlyozott és egészséges életet élhessünk. Emellett – bár jóval kisebb mennyiségben van rá szükségünk – az ásványi anyagok is kiemelt helyet foglalnak el, velük a második rész foglalkozik. A harmadik fejezetben az első két fejezteben tárgyaltakat illeszti be a napi rutinunkba, tanácsokat ad, hogy milyen ételeket, mikor érdemes enni, bemutatja az évszakokon alapuló szezonális étkezés előnyeit. A könyvből így megismerhetjük, hogy milyen élelmiszerek tartalmazzák a legtöbb A-, D-, E-, K-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B9-, B12-vitamint, valamint biotint, kolint és C-vitamint. A vitaminok és ásványi anyagok esetében mindegyiknél finomabbnál finomabb recepteket ad a szerző, amelyeket minden esetben gyönyörű színes képekkel illusztrálnak. A-vitamin szükségletünket például marhamájból, édesburgonyából, sárgarépából, spenótból, papajából vagy sárgabarackból készült ételekkel gond nélkül fedezhetjük. De elég, ha megiszunk egy bögre tejet vagy eszünk egy kis lazacot. A könyvet tárgymutató, a szerző rövid biográfiája és a képjegyzék zárja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]